Democratia lor

Bogdan Mateciuc, 24 august 2003

 

Articolele mele provin din convingerea că actualul sistem social-politic din România este putred si corupt până în măduva oaselor. Nu am nici o apartenentă politică, dar sunt convins că lucrurile trebuie făcute ALTFEL în tara asta.

De asemenea, am convingerea că actualul Sistem, în fruntea căruia se află Partidul Social Democrat condus de Năstase Adrian, include si mass-media si că are o politică bine definită de control si ghidare a gândirii populatiei. Exista tehnici de manipulare a gândirii si de inducere de curente de opinii. Aceasta nu este o obsesie după inchipuite "teorii ale conspiratiei" - asemenea tehnici se predau în institutele de învătământ politic si există firme specializate pe acest domeniu.

De ce cred aceasta? Păi cum se poate ca pe de-o parte să cunoastem toti coruptia Sistemului si pe de altă parte să votăm pentru continuarea aceluiasi Sistem? Cazurile de coruptie ne sunt prezentate la televizor amestecat cu stiri derizorii, tocmai pentru a nu ne lăsa să medităm asupra lor. Insăsi notiunea de coruptie s-a demonetizat, s-a tot vorbit despre asta, spre bucuria Sistemului, iar acum EI sunt liberi să-si facă jocurile. Nimeni nu mai face acuzatii de coruptie pentru că povestea este deja fumată.

Sistemul functioneaza în numele unui fetis numit DEMOCRATIE. Tot ceea ce vedem si auzim că se petrece în tară, toate prostiile care se măresc pe zi ce trece, toate sunt în numele DEMOCRATIEI. De fapt, acest Sistem nu are prea multe în comun cu democratia. Este un soi de democratie a LOR, a celor de sus, prin care ei îsi pot face mendrele nestingheriti de nimeni si de nimic. La adăpostul asa-zisei democratii se jefuieste banul public si se derulează afaceri veroase. La adăpostul democratiei, gusatii din Parlament îsi cumpără televizoare ultra scumpe din banul public, în timp ce spitalele trimit bolnavii acasă pentru că nu au bani. Sunt multe altele, le auzim cu totii prin presă si la televizor, dar doar exemplul acesta este suficient ca să ne dăm seama că e ceva putred aici. Sistemul actual trebuie inlocuit. Cu ce? Fără vorbe mari si false revolutionarisme, ar fi suficient să se introducă votul uninominal (să votăm persoana, nu partidul) si să se reducă salariile parlamentarilor la nivelul salariului mediu pe economie. Să vedem atunci cine se mai îngrămădeste în Parlament. Ar merge acolo doar cei care vor să facă ceva pentru tară.

Am văzut ce unison este în Parlament de fiecare dată când gusatii de acolo îsi votează mărirea salariilor. Atunci nu există opozitie. Asta ne arată că toate partidele politice actuale sunt fiice ale aceleasi curve - DEMOCRATIA. Diferentele de titulatura si certurile dintre ele provin din orgoliile lor. Odată ajuns la putere, fiecare partid face ce a făcut si predecesorul lui.

Se apropie alegerile. La fiecare patru ani apar în fata noastră niste nulităti îmbogătite peste noapte prin relatii si prin încălcarea legii, si ne promit marea cu sarea. Dacă te uiti bine la ei, costumul lor a costat 1.000 de lire la Londra, iar o masină ca a lor tu nu vei avea în veci. Vin si ne imploră să-i mai votăm odată, pentru că nu au terminat încă vila nepotului din comuna Cornu si că fata lor are nevoie să plece la studii la New York. Odată la patru ani devenim importanti pentru ei. În rest ne fură banii din contributiile sociale si se ocupă de afacerile lor.

Sistemul nu e doar un partid. Sistemul e... un sistem. Include partidele politice, sistemul de vot si parlamentar, autoritătile de stat (Politia, Procuratura, etc.). Toate lucrează împreună spre binele si protejarea LOR. O mână spală pe alta. Ei ne vorbesc despre democratie si apără sus si tare democratia. Este si normal să facă asa, întrucât această democratie le garantează lor linistea. O democratie pentru linistea lor.

Într-o altă tară, pe alte meleaguri, pentru asemenea acte ale politicienilor se dau lovituri de stat. De la presedinte, prim ministru si până la seful de sectie de politie, toti sunt arestati, judecati si condamnati sau spânzurati, după caz. Ei, ia gânditi-vă putin, cum ar fi să avem si noi parte în România de asa ceva? Acesti gusati de care ne-am săturat, dar pe care îi votăm dobitoceste mai departe, să ajungă în puscărie, deprivati de toate avantajele si bogatiile lor? Năstase în haine vărgate... Pe Ceausescu l-au impuscat acuzandu-l de subminarea economiei nationale si genocid prin infometare. Dar a fura banii poporului e mai putin grav?

Nu este nevoie de revolutii. Există o armă de care ei se tem teribil: VOTUL. Dar nu un vot care schimbă doar pălăria Măriei, ci unul care SĂ RADĂ. Să-i radă pe gusatii din partidele politice si să aducă în locul lor pe cineva care să schimbe sistemul. Cineva care să aibă programul electoral tintit expres spre o asemenea schimbare.

înapoi