Dictionar de cuvinte si expresii noi

Bogdan Mateciuc, 4 iulie 2006

 

De câtiva ani auzim în presa o serie de cuvinte profunde, interesante, stiintifice si moderne. Ele sunt purtătoare de mesaje subliminale, întrucât prin intermediul lor gândirea românului este castrată, în locul ei fiind introduse idei noi, standard. Voi prezenta câteva dintre aceste cuvinte, iar cititorul va întelege despre ce limbaj nou este vorba.

aderare la Uniunea Europeană = alipirea la o structură supra-statală, similară fostei Uniuni Sovietice, în care fostul stat national România are o suveranitate limitată, deciziile majore fiind luate de la centru, din capitala Bruxelles

armonizarea legislatiei = înlocuirea legislatiei nationale cu legi străine, făurite la centru, după interese străine

Comisia Europeană = Comisia Unională

"Europa" = titulatură uzurpată de o Uniune a statelor vest-europene - structură supra-statală, similară fostei Uniuni Sovietice

euro-parlamentar = parlamentar unional

integrare = alipire la Uniune

intrarea în Europa = alipire la Uniune

Parlamentul European = Parlamentul Unional

directivă UE = ordin unional - lege adoptată la centru, cu caracter obligatoriu pentru provinciile Uniunii

Astfel,

"Astăzi Senatul a dezbătut pachetul de legi privind proprietatea publică, în sensul armonizării cu legislatia europeană în domeniu. Proprietatea publică reprezintă unul dintre capitolele pentru care Comisia Europeană a acordat un stegulet galben autoritătilor de la Bucuresti, care trebuie să corecteze problemele în vederea îndeplinirii obiectivului national de aderare la UE la 1 ianuarie 2007"

devine:

"Astăzi Senatul a dezbătut pachetul de legi privind proprietatea publică, în sensul înlocuirii acestora cu legile unionale în domeniu. Proprietatea publică reprezintă unul dintre capitolele pentru care Comisia Unională a acordat un stegulet galben autoritătilor locale de la Bucuresti, care trebuie să se conformeze în vederea îndeplinirii obiectivului clasei politice de alipire la Uniune la 1 ianuarie 2007".

Dacă nu esti în Uniunea Europeană, nu esti în Europa, nu-i asa? Ci în Africa.

înapoi