"Istoria secretă a religiei"

Bogdan Mateciuc, 19 august 2006

 

Stând într-o seară în fata televizorului, am nimerit peste o emisiune cu un titlu incitant - "Istoria secretă a religiei". Postul? Recidivistul National Geographic.

Imediat după pagina de titlu au urmat reclame, timp în care gândurile mele au luat-o la vale, stârnite de titlul senzational al emisiunii.

Istoria secretă a religiei...

Ceea ce stim cu totii nu este istoria adevărată. Adevărul este altul. Biserica si preotii ne ascund ceva. Lucrurile au stat cu totul altfel pe vremea lui Iisus, dar preotii - vicleni si animati de motive oculte - au făcut ca lucrurile să pară asa cum au vrut ei. Au redus la tăcere pe opozanti. Dovada? Au condamnat la moarte si au ars pe rug pe toti cei care se îndoiau.

Istoria secretă a religiei...

Lucrurile stau cu totul altfel. Un prieten mi-a spus: Cred în Dumnezeu, dar cred că Biserica îi duce pe oameni într-o directie gresită. Un altul: Si eu cred în Dumnezeu, dar nu cred în preoti.

Preotii ăstia ne ascund ceva. Au ascuns niste cărti în care scrie adevărul, nu ce ne spun ei. Dar iată, o părticică din adevărul adevărat a iesit acum la lumină: Evanghelia lui Iuda.

Ce interesant! Atâtia oameni sunt mintiti de Biserică si de preotii ei. Ce bine ar fi ca toti să citească Evanghelia lui Iuda si să aibă revelatia adevărului.

Da, da, si codul lui Da Vinci. Degeaba au încercat din răsputeri preotii să ne ascundă adevărul. De fapt, Iisus a fost căsătorit cu Maria Magdalena, urmasii lor locuiesc în blocul de vizavi, dar preotilor nu le-a convenit să spună asta. Ne mint si ne prezintă un Iisus asa cum vor ei. Niste farisei.

"Pendulul lui Foucault" si "Numele trandafirului"... E clar, suntem mintiti în fată.

Istoria secretă a religiei...

Biblia au scris-o preotii. Nu asa a fost. Dar bine că, din când în când, adevărul iese la iveală. Câte un arheolog descoperă un papirus vechi, pe care stă scris adevărul. Cu sigurantă.

De fapt, am văzut la televizor cercetători si oameni de stiintă care au spus că s-a demonstrat că omul se trage din maimută. Si eu cred în Dumnezeu, dar ce, o maimută evoluată nu poate crede în Dumnezeu?

Stiinta a demonstrat. S-au găsit dovezi. S-au făcut studii. Istoria asta e o minciună. Să-ti spun EU istoria adevărată, să-ti spun EU cum au stat lucrurile, să-ti spun EU că de fapt...

EU stiu adevărul, pentru că am văzut pe National Geographic.

înapoi