Biserica lui Dumnezeu Atotputernic

Istoria și doctrina Bisericii lui Dumnezeu Atotputernic

În China nu se falsifică doar lucruri, ci și... religii.

Așa-zisa „Biserică a lui Dumnezeu Atotputernic” a apărut în China la începutul anilor 1990, pretinzând că Iisus Hristos s-a întors deja pe pământ, în China, El fiind acum „Dumnezeu Atotputernic” și conducând omenirea prin intermediul sectei. În China există aproximativ 3 milioane de adepți.

Spre deosebire de Martorii lui Iehova, care și ei pretind că Iisus Hristos a revenit deja, dar într-un mod nevăzut, secta din China are un „Hristos” vizibil în persoana lui Yang Xiangbin, o femeie născută în anul 1973, care a început să proclame mesaje religioase născute din imaginația proprie în cadrul unei grupări religioase anterioare. Treptat, mesajele femeii au atras simpatizanți, în jurul ei formându-se o nouă grupare religioasă. Astăzi, deși secta răspândește numeroase „cuvinte ale lui Dumnezeu Atotputernic”, ea nu oferă informații despre persoana acestui dumnezeu.

Ideile sectei sunt cuprinse în cartea „Cuvântul se arată în trup”, o carte voluminoasă care conține toate zicerile dumnezeului lor fals. Desigur, secta folosește și Biblia, pe care însă o consideră coruptă de oameni de-a lungul timpului. Zicerile dumnezeului lor sunt deci o călăuză de viață mai bună decât Sfânta Scriptură. Secta împarte istoria omenirii în trei epoci. Epoca Legii, de la facerea omului la prima venire a lui Hristos; Epoca Harului, de la Învierea lui Hristos până la falsa revenire a Domnului pretinsă de sectă, și Epoca Împărăției, de la această falsă revenire încoace.

Secta se remarcă printr-o producție vastă de materiale religioase – filme, scenete, cântece – pe care le distribuie pe Internet, inclusiv în limba română. Unii naivi din România par să fie impresionați de aceste producții religioase, fără să observe incredibila erezie promovată prin ele .

Spre deosebire de alți neoprotestanți, secta aceasta nu are nici un ritual sau taină, nici măcar botezul în apă. Cei ce se alătură sectei trebuie doar să creadă că Hristos s-a întors pe pământ, în China, și să creadă că mesajele sectei sunt cuvintele acestui „Dumnezeu Atotputernic”.

Erezia revenirii deja a lui Iisus Hristos este evidentă. Sfânta Scriptură și Biserica ne învață că revenirea Domnului va fi precedată de câteva evenimente (rezidirea Templului evreiesc de la Ierusalim pe locul ocupat în prezent de moscheea Al-Aqsa, o amplă prigoană dezlănțuită împotriva creștinilor...) și că, atunci când se va produce, ea va fi vizibilă întregii omeniri.

Înapoi la Sectologie